Supply Chain Management

Wilt u uw supply chain verbeteren, vernieuwen of innoveren? Wij verstrekken u advies hoe u dit kunt bewerkstelligen.

Het belang van een goede supply chain

Supply chain management is een veelomvattend begrip, maar kan omschreven worden als het beheersen en optimaliseren van goederenstromen tussen leverancier en eindklant op zo'n manier dat de deelnemende bedrijven in de keten beter kunnen functioneren. Doordat bedrijfsvoering steeds mondialer wordt, waarbij producenten steeds vaker delen van hun bedrijfsvoering outsourcen, is het van belang dat er goed wordt samengewerkt binnen de keten.

De ontwikkeling van een goede supply chain

Een supply chain management advies bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Organisatie. Het startpunt om voor het vaststellen van de huidige supply chain van een organisatie. Hieruit volgen haar sterke en zwakke punten zowel intern als extern. Dit geeft inzicht in de vaardigheden en valkuilen van een organisatie en haar supply chain. Heeft een organisatie vooral een interne of externe supply chain?
 • Doelen. Supply chain management bestaat hoofdzakelijk voor de volgende redenen:
  - Verhogen van de transparantie binnen de logistieke keten.
  - Verbeteren van de financiële en operationele performance.
  - Verhogen van de waarde die voor de klant wordt gecreëerd.
  Wat wilt de organisatie precies verbeteren? Welk aspect is het belangrijkste in de sector?
 • Ontwerp. Vervolgens wordt er bepaald hoe de supply chain aangepast kan worden of welk nieuw supply chain management systeem vereist is om meer waarde te creëren voor de klant.
 • Implementatie. Tot slot wordt advies verstrekt over de implementatie van het advies om het potentieel van het nieuw ontworpen systeem te realiseren. Hier wordt onder andere gekeken naar een communicatie plan, manieren om om te gaan met weerstand en het meten van de voortgang van de implementatie.  

Aan het einde van het project worden deze componenten samengevoegd en heeft u een advies, een concreet systeem om de maximale waarde uit de supply chain te halen.

Wilt u weten hoe wij u kunnen ondersteunen met het management van uw supply chain?

Neem dan gratis en vrijblijvend contact met ons op voor een verkennend gesprek!