Samenwerking Student Consultant en BluPoint

Matthijs Weegink, consultant bij BluPoint, vertelt hoe hij de samenwerking tijdens de eerste projecten met Student Consultant heeft ervaren.

De samenwerking met Student Consultant verloopt al sinds het begin heel natuurlijk. Als begeleider heb ik enerzijds te maken met de projectteams en anderzijds met de beide managing partners, Reno & Jorick. Vanaf de start van het eerste project viel me direct op dat de studenten goed voorbereid en erg gemotiveerd waren. Ze overrompelden me met vragen over allerlei aspecten van het project, de klant en de samenwerking, bij daaropvolgende projecten ging dat net zo. De ambitie en motivatie die daaruit blijkt inspireert mij dan ook weer. De tijd en energie die de consultants steken in hun eigen ontwikkeling probeer ik dan ook zoveel mogelijk terug te geven door ze actief te coachen en van uitgebreide feedback te voorzien.

Vaak is het aan het begin van een project even aftasten: hoe zit dit project in elkaar?; hoe gaan we samenwerken?; wat kunnen we van elkaar verwachten?. Vervolgens is het voor de consultants flink schakelen, want zowel de inhoud als de manier van werken zijn toch wel even anders dan op de universiteit of in een stage. Voor mij als begeleider is dat dan ook puzzelen; hoe maak ik deze nieuwe manier van werken vertrouwd? Al binnen twee weken merk ik dan, tot m'n eigen verbazing, op dat ze eigenlijk al aan een half woord genoeg hebben en de kwaliteit van hun werk snel stijgt. Gedurende het project lopen we vanzelfsprekend tegen aspecten als kwaliteit, planning, samenwerking, etc. aan, daarbij is het telkens erg duidelijk dat de consultants zo snel ontwikkelen doordat ze actief feedback toepassen. Daarmee bedoel ik dat naast vragen die ik als begeleider krijg, ik ook constant gechallenged wordt op m'n antwoorden: Is dat wel zo?; Hoe zou dat zijn als de situatie anders was?; Staat dat niet haaks op het antwoord dat je net gaf?.

Als consultant zijn er maar weinig vaste regels, maar zijn we vaak, zo niet altijd, op zoek naar een balans. Er is geen 'juist' model om een marktanalyse uit te voeren, geen 'juiste' manier om invloed uit te oefenen. Er zijn wel modellen en methodes die het meest geschikt zijn voor een specifieke situatie, een specifieke klant met specifieke doelen. Om die balans te vinden moet je soms aan de ene kant zitten en soms aan de andere, zodat je daar tussenin terecht kunt komen. De consultants van Student Consultant krijgen dit snel voor elkaar, door hun houding en achtergrond kunnen we korte iteraties maken. Kortom, samenwerken met deze gedreven en ambitieuze organisatie is voor mij een groot plezier!


Organisaties

Bent u benieuwd wat Student Consultant voor u kan betekenen? Of bent u geïnteresseerd om een partnership aan te gaan met Student Consultant? Student Consultant is namelijk altijd op zoek naar interessante onderneming om deze verder te helpen met hun strategische vraagstukken. Daarnaast staan we er altijd voor open om in contact te komen met leerzame partners. Er zijn verschillende mogelijkheden tot partnerships met Student Consultant. 

Bekijk onze pagina voor organisaties om erachter te komen wat Student Consultant voor u kan betekenen of neem direct en vrijblijvend contact met ons op. 

Studenten

Ben jij ook een ambitieuze student die naast zijn studie relevante werkervaring wil opdoen? Wil jij bedrijven helpen met belangrijke strategische vraagstukken? Student Consultant biedt jou de kans om jezelf te ontwikkelen door in teams te werken aan strategische vraagstukken voor interessante bedrijven. Daarnaast worden er trainingen verzorgd door organisaties uit ons partnernetwerk. Dit zorgt er ook voor dat je professionele netwerk wordt uitgebreid.

Bekijk onze pagina voor studenten en de FAQ voor meer informatie over werken bij Student Consultant of neem direct en vrijblijvend contact met ons op.  

Student Consultant is onderdeel van L&vS Group