Procesoptimalisatie

Wilt u de processen binnen uw bedrijf optimaliseren door bijvoorbeeld de on-time delivery performance te verhogen of de kosten te reduceren? Wij realiseren dit!

Het belang van procesoptimalisatie

Het optimaliseren van bedrijfsprocessen kent vele factoren die afhankelijk van elkaar zijn. Door een goed beeld te hebben bij deze factoren en hun onderlinge samenhang kan het verschil gemaakt worden tussen succesvolle procesoptimalisaties en efficiency of overbodige kosten en ontevreden klanten. 

De ontwikkeling van procesoptimalisatie

Procesoptimalisatie bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Huidige situatie. Het startpunt om de sterke en zwakke punten van het huidige proces te bepalen is een grondige analyse van de huidige situatie. Deze worden vastgesteld middels zowel kwalitatieve interviews als kwantitatieve analyses van de processen.
    Tevens wordt er gekeken naar de afhankelijkheid tussen processen en waar de risico's liggen binnen het proces. 
  • Ontwerp. Vervolgens wordt er bepaald hoe het proces aangepast kan worden of welke onderdelen van het proces niet optimaal presteren. Dit alles met als doel procesoptimalisatie. 
  • Analyseren en bijsturen. In het natraject zullen wij de resultaten analyseren en waar nodig het proces en de middelen aanpassen. Hoe werkt het proces en welke factoren doen het goed? Een kritische blik na het implementeren van nieuwe geoptimaliseerde processen is cruciaal in het succes van het bedrijf.

Aan het einde van het project worden deze componenten samengevoegd en wordt de doelstelling van het project gerealiseerd.

Wilt u weten hoe wij u verder kunnen helpen met het optimaliseren van uw processen?

Neem dan gratis en vrijblijvend contact met ons op voor een verkennend gesprek!