PeakFactory

Product positionering en business model

In het eerste halfjaar van 2020 heeft het team van Student Consultant gewerkt aan nieuw vraagstuk van PeakFactory. Dit bedrijf biedt verschillende innovatieve, slimme en geïntegreerde hard- en softwareoplossingen en services rond netwerk infrastructuur, video en content. PeakFactory biedt ook een specialistische oplossing tegen malware en inbreuk op netwerkniveau. Op het kruisvlak van huisautomatisering en beveiliging hebben zij een nieuw product met veel potentie ontwikkeld. PeakFactory heeft Student Consultant gevraagd een advies te schrijven met het optimale business model voor de marktintroductie van het nieuw ontwikkelde product.

De aanpak en het project

Het project is een vervolg op ons eerdere project bij PeakFactory. We waren daarom al bekend met het product, maar moesten nog veel kennis vergaren betreffende de potentiële afzetmarkt van het product.

Na een eerste marktanalyse werd het duidelijk dat er twee mogelijke businessmodellen waren voor PeakFactory's nieuw ontwikkelde product. Deze businessmodellen werden getest op de toepasbaarheid op de organisatorische structuur van PeakFactory en op de verwachte opbrengsten en kosten.

Dit resulteerde uiteindelijke in een concrete aanbeveling voor PeakFactory betreffende het beste businessmodel om het potentieel van hun nieuw ontwikkelde product maximaal te benutten.

Tevreden consultants en een tevreden klant

Onze consultants hebben veel geleerd met betrekking tot analyseren van potentiele businessmodel en het aanbrengen en toepassen van een structuur om tot een concrete aanbeveling te komen. Daarnaast hebben ze veel geleerd over de markt waar PeakFactory in opereert. Zowel het team van Student Consultant als PeakFactory kijken terug op een zeer geslaagd project.

Tijdens dit grote project was er ook nog ruimte voor een aantal kleinere projecten zoals o.a. het onderzoeken van de team dynamieken en prestaties van PeakFactory's teams en het ondersteunen van de ontwikkeling van een segmenterings- en lanceringsstrategie voor het nieuw ontwikkelde product van PeakFactory. Student Consultant wil PeakFactory bedanken voor de leerzame periode! 


Wilt u ook advies over productpositioneringen en/of business modellen zoals in het project voor PeakFactory of bent u benieuwd naar wat Student Consultant voor uw bedrijf kan betekenen? Neem dan gratis en vrijblijvend contact met ons op.