PeakFactory

Bedrijfsherstructurering

Een team van Student Consultant heeft twee maanden gewerkt aan een vraagstuk van PeakFactory. Dit bedrijf biedt verschillende innovatieve, slimme en geïntegreerde hard- en softwareoplossingen en services rond netwerk infrastructuur, video en content. PeakFactory biedt ook een specialistische oplossing tegen malware en inbreuk op netwerkniveau. Op het kruisvlak van huisautomatisering en beveiliging hebben zij een nieuw product met veel potentie ontwikkeld. PeakFactory heeft Student Consultant gevraagd om hun bedrijfsstructuur en organisatorische processen te inventariseren en een advies uit te brengen om dit potentieel maximaal te benutten.

De aanpak en het project

Het project werd afgetrapt met een vergadering met de managing partners van PeakFactory. Tijdens deze introductie werd de achtergrond van PeakFactory besproken en de achtergrond van het nieuw ontwikkelde product toegelicht. Hiermee werd de basis voor het project gelegd.

Na de kick-off meeting zijn er een aantal interviews uitgevoerd met het team van PeakFactory om een beeld te krijgen van de huidige bedrijfsstructuur, processen en vaardigheden van de medewerkers. Deze werden kritisch geanalyseerd en dit resulteerde in een 'steady state model' en een 'swim lane diagram' van PeakFactory's organisatorische processen. Hieruit volgden ook aanbevelingen voor verbeteringen.

Dit werd als basis gebruikt om de optimale bedrijfsstructuur en organisatorische processen te ontwikkelen. Het uiteindelijke resultaat bestond uit ontworpen en gemodelleerde bedrijfsprocessen om PeakFactory's processen te verbeteren en te ondersteunen in het ontwikkelen van een nieuwe afdeling.

Tevreden consultants en een tevreden klant

Dit alles samen heeft geresulteerd in een compleet advies voor PeakFactory waarmee de verbeterde bedrijfsstructuur en organisatorische processen geïmplementeerd konden worden. Onze consultants hebben veel geleerd met betrekking tot het modelleren en verbeteren van processen. Gelijkerwijs hebben ze veel geleerd over de markt waar PeakFactory in opereert. Zowel het team van Student Consultant als PeakFactory kijken dus terug op een zeer geslaagd project. Dit resulteerde zelfs in een nieuw project!


Wilt u ook advies over bedrijfsherstructureringen en/of organisatorische processen zoals in het project voor PeakFactory of bent u benieuwd naar wat Student Consultant voor uw bedrijf kan betekenen? Neem dan gratis en vrijblijvend contact met ons op.