De eerste maanden van ...
Jorick Schilken

Jorick Schilken vertelt hoe hij zijn eerste maanden bij Student Consultant ervaren heeft.

Sinds de oprichting van Student Consultant in maart 2020 waren er veel ontwikkelingen. De eerst maanden waren vooral voorbereiding om vervolgens in september een vliegende start te maken. We hebben een intensieve samenwerking met BluPoint binnen L&vS Group opgezet, we beschikken over een gemotiveerd team van topstudenten en de eerste projecten zijn gestart en afgerond.


Nadat ik in januari terugkeerde van mijn avontuur als student-athlete in Vancouver, had ik veel vrije tijd aangezien ik mijn opleiding pas in augustus zou kunnen hervatten. In deze tijd was ik vooral bezig met mijn persoonlijke ontwikkeling, maar miste ik een duidelijk doel. Dit veranderde toen Reno mij belde met het idee om een eigen studentenadviesbureau te starten.


Tijdens het ontwikkelen van ons concept kwamen wij tot de conclusie dat wij ons wilden onderscheiden door het aanbieden van een superieure prijs/kwaliteit verhouding. Om de kwaliteit te verhogen, besloten wij een samenwerking op te zoeken met een gerenommeerd consultancy kantoor. Na weken van kantoren benaderen en het pitchen van ons idee waren er verschillende kandidaten. Uiteindelijk werd er een intensieve samenwerking opgezet met BluPoint binnen L&vS Group. Zij trainen en begeleiden alle consultants van Student Consultant waardoor de kwaliteit gegarandeerd is. Dit was een grote mijlpaal en een bevestiging van de potentie van Student Consultant.


In de zomervakantie was er tegelijkertijd ook een enorme interesse van ambitieuze studenten om zich als consultant bij ons aan te sluiten. Na het ontwerpen en uitvoeren van onze eigen sollicitatieprocedure zijn we in september gestart met de eerste lichting Student Consultants. De introductie- en kennismaking dag was een groot succes en tevens een beloning voor het maandenlange voorbereidende werk.


Kort hierna begonnen de eerste projecten die inmiddels uiterst succesvol is afgerond. Het was heel leerzaam om deze projecten uit te voeren en te begeleiden. Ook gaf ons dit de kans om zowel de interne werkprocessen als de samenwerking met de ervaren consultant van BluPoint te optimaliseren. Het geeft veel voldoening dat onze opdrachtgevers uiterst tevreden zijn met het door ons opgeleverde werk.


Kortom, mijn eerste maanden als oprichter van Student Consultant waren even intensief en leuk als leerzaam en ik kijk enorm uit naar de komende tijd om de ambities van Student Consultant te realiseren!


Organisaties

Bent u benieuwd wat Student Consultant voor u kan betekenen? Of bent u ge├»nteresseerd om een partnership aan te gaan met Student Consultant? Student Consultant is namelijk altijd op zoek naar interessante onderneming om deze verder te helpen met hun strategische vraagstukken. Daarnaast staan we er altijd voor open om in contact te komen met leerzame partners. Er zijn verschillende mogelijkheden tot partnerships met Student Consultant. 

Bekijk onze pagina voor organisaties om erachter te komen wat Student Consultant voor u kan betekenen of neem direct en vrijblijvend contact met ons op. 

Studenten

Ben jij ook een ambitieuze student die naast zijn studie relevante werkervaring wil opdoen? Wil jij bedrijven helpen met belangrijke strategische vraagstukken? Student Consultant biedt jou de kans om jezelf te ontwikkelen door in teams te werken aan strategische vraagstukken voor interessante bedrijven. Daarnaast worden er trainingen verzorgd door organisaties uit ons partnernetwerk. Dit zorgt er ook voor dat je professionele netwerk wordt uitgebreid.

Bekijk onze pagina voor studenten en de FAQ voor meer informatie over werken bij Student Consultant of neem direct en vrijblijvend contact met ons op.  

Student Consultant is onderdeel van L&vS Group