Inclusiviteit

Wilt u van een diverse naar een inclusieve organisatie gaan? Wij geven concreet advies om dit te bereiken.

Het belang van inclusiviteit voor uw organisatie

Bij een diverse organisatie zijn de werknemers een afspiegeling van de maatschappij en hebben daarmee elk een eigen unieke achtergrond met andere gebruiken, gewoonten en behoeften. Elke werknemer brengt weer een andere visie mee waardoor de organisatie beter kan inspelen op de klant of andere bedrijven. Die andere bedrijven en klanten hebben namelijk ook weer verschillende werknemers met verschillende verhalen. Inclusiviteit is de sleutel om jouw diversiteitsbeleid te laten slagen. Als werkgever pluk je de vruchten van je inclusieve aanpak, want tevreden werknemers staat gelijk aan een betere productiviteit.   

De ontwikkeling van een inclusieve organisatie

Een strategie om een organisatie inclusiever te maken bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Onderzoeksfase. In deze fase bekijken we de huidige situatie, verbeterpunten en doelen van het bedrijf.
    - Huidige situatie en verbeterpunten: We stellen vast hoe de organisatie er op dit moment voor staat en identificeren de grootste punten van verbetering.
    - Doelen: De ambities van het bedrijf is één van de belangrijkste factoren in het opstellen van een inclusiviteit strategie. Waar wil het bedrijf over 1 jaar of over 5 jaar staan? Uiteindelijk komt het neer op: Welke doelstellingen wil je met deze inclusiviteit strategie bereiken? 
  • Inclusiviteit strategie. De inclusiviteit strategie is de hoe-vraag in het traject. Hoe gaan we de inclusiviteit doelstelling bereiken? Hoe kunnen we dit op een kostenefficiënte manier bereiken? Afhankelijk van de doelstelling bepaal je een strategie. 
  • Analyseren en bijsturen. In het natraject zullen wij de resultaten analyseren en waar nodig de strategie en middelen aanpassen. Hoe werkt de strategie en welke middelen doen het goed? Een kritische blik na het implementeren van een inclusiviteit strategie is cruciaal in het succes van de transitie van een divers naar een inclusief bedrijf.  

Aan het einde van het project worden deze componenten samengevoegd en heeft u een advies, een concrete strategie om uw organisatie inclusiever te maken. 

Wilt u weten hoe wij u verder kunnen helpen de transitie van een diverse naar een inclusieve organisatie?

Neem dan gratis en vrijblijvend contact met ons op voor een verkennend gesprek!