Fusion Kinetic

Marktanalyse en business model

Halverwege 2020 heeft een team van Student Consultant twee maanden gewerkt aan een interessant vraagstuk van Fusion Kinetic. Fusion Kinetic bevindt zich in de startup fase en is bezig met het ontwikkelen van een duurzame en compacte multifunctionele drinkbeker gericht op de fitnessmarkt. Met het doel om de startup te ontwikkelen naar een succesvol bedrijf heeft Fusion Kinetic aan Student Consultant gevraagd om onderzoek te doen naar de potentiële markt en een nieuw business model te schrijven. Drie van onze consultants, die beschikken over een verscheidenheid aan expertises, hebben dit vraagstuk opgepakt en een uitgebreid adviesrapport geschreven.

De aanpak en het project

Het project begon met een kick-off meeting met Vincent Werner, de oprichter van Fusion Kinetic. Hierin werd de situatie geschetst en meer informatie gewonnen over het bedrijf, de ambities, en de uitdagingen. Vervolgens heeft het team een plan van aanpak geschreven en deze direct gevalideerd met de opdrachtgever om ervoor te zorgen dat de partijen op één lijn lagen.

Na de goedkeuring van het plan van aanpak is het team uitvoerig aan de slag gegaan met het marktonderzoek. Hierin werd door middel van deskresearch een analyse gemaakt van de industriële ontwikkelingen, de huidige competitie en de potentiële klanten. Deze vorm van onderzoek is een goede eerste stap om het succes van een startup te vergroten. Uiteindelijk resulteerde dit in een uitgebreid en kwalitatief rapport waarin elk element van de markt van Fusion Kinetic is behandeld en verschillende aanbevelingen voor toekomstige stappen werden gegeven.

Op basis van de marktanalyse kon er een passend business model voor Fusion Kinetic opgesteld worden. Hierin werd de nadruk gelegd op de elementen die voor Fusion Kinetic van belang zijn om succesvol te opereren in de markt van herbruikbare waterflessen. Het liet onder andere zien hoe het product waarde kan creëren en gaf een duidelijke onderbouwing voor de keuzes die gemaakt werden. Tot slot is er een duidelijk advies gegeven over de vervolgstappen die door Fusion Kinetic genomen moeten worden om het volle potentieel te behalen.

Tevreden consultants en een tevreden klant

Dit heeft uiteindelijk geleid tot een compleet advies voor Fusion Kinetic waarmee er verder gewerkt kan worden aan zowel de productontwikkeling als product positionering. Gedurende het project hebben onze consultants veel geleerd met betrekking tot het uitvoeren van een marktanalyse, het schrijven van een business model en het rapporteren van het advies. Zowel het team van Student Consultant als de oprichter van Fusion Kinetic kijken met een tevreden blik terug op een zeer geslaagd project. Beide partijen zijn enthousiast over eventuele toekomstige samenwerkingen.


Wilt u een complete en gedetailleerde marktanalyse ontvangen zoals in het project voor Fusion Kinetic of bent u benieuwd naar wat Student Consultant voor uw bedrijf kan betekenen? Neem dan gratis en vrijblijvend contact met ons op.