FAQ

Wij krijgen veel vragen van studenten. Hier zijn de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Studenten

 • Wat zijn de vereisten om je aan te sluiten bij Student Consultant?

Er zijn drie vereisten om je aan te sluiten bij Student Consultant:

 1. Je bent student (of PhD'er) aan een universiteit of zit in een tussenjaar.
 2. Je hebt minimaal 60 ECTS van een WO bachelor behaald, of je doet momenteel een WO master.

 3. Je spreekt vloeiend Nederlands.

 4. Minimaal 12 maanden aaneengesloten beschikbaar.

 5. Minimaal 16 uur per week beschikbaar.

Het maakt dus niet uit welke studie je volgt. We verwachten wel dat jij gemotiveerd bent om jezelf te ontwikkelen!.

 • Hoeveel tijd kost Student Consultant per week en waaruit bestaat die tijd?

Dit is afhankelijk van het aantal projecten dat we op dat moment hebben. Het zal echter altijd te combineren zijn met je studie. Iedereen binnen ons bedrijf is een student, dus we zullen hier uiteraard volledig aan meewerken. We verwachten wel een beschikbaarheid van ongeveer 16 uur per week.

Deze tijd zal grotendeels bestaan uit onderzoek doen en advies geven (60% van de tijd), vergaderingen met je projectteam (15%) en het uitvoeren van je organisatorische functie (25%).

 • Krijgen consultants betaald? Waarom wel/niet?

Voor de consultancy werkzaamheden betalen wij een marktconform salaris aan onze consultants. Dit doen wij omdat de kwaliteit van ons advies volledig afhangt van de kwaliteit van onze consultants waardoor wij dus enkel werken met academische topstudenten. Naast een goed betaalde bijbaan, krijg je ook een schat aan ervaring, kennis, vaardigheden en professionele connecties.

Voor de interne werkzaamheden betalen wij niet. Wij zoeken namelijk studenten die gemotiveerd zijn om zichzelf te ontwikkelen en op zoek zijn naar een bijbaan met veel verantwoordelijkheid en vrijheid. Wij compenseren dit met maandelijkse trainingen en veel leuke activiteiten!

 • Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?

Deze bestaat uit 3 stappen;

 1. Een 'papieren ronde' waarin wordt gekeken naar je cv, motivatie en cijferlijsten van het vwo en de universiteit. Je cv geeft ons een beeld van je leven naast je studie. Het is geen vereiste om relevante werkervaring te hebben, al is het natuurlijk wel een voordeel. De motivatiebrief laat ons zien waarom jij geïnteresseerd bent in consultancy en waarom je specifiek bij ons wilt komen werken. Je cijferlijsten geven een indicatie van je persoonlijke ontwikkeling.
 2. De sollicitatiegesprekken bestaan uit twee delen waarin we focussen op je persoonlijke competenties om een consultant te zijn. Je zult twee individuele gesprekken hebben met de co-founders van Student Consultant. Beide gesprekken zullen beginnen met een 'fit interview' gedeelte. Hierin wordt gekeken of je bij Student Consultant past op basis van je persoonlijkheid en persoonlijke ervaringen. In het tweede deel van de gesprekken mag je een business-case oplossen om je analytische vaardigheden te laten zien. Dit doe je samen met de interviewer.

 3. Een reflectieronde waarin jij feedback krijgt op je sollicitatie. Tijdens deze ronde zal je te horen krijgen of je al dan niet bent aangenomen en wat hiervoor de redenen zijn.

 • Hoe kan ik me voorbereiden op de sollicitatieprocedure?

We adviseren om je goed voor te bereiden op de sollicitaties. Er is niet één weg naar succes, maar we bevelen de volgende drie stappen aan.

 1. Ga voor jezelf na waarom je wil werken bij Student Consultant. Bekijk hiervoor de informatie die beschikbaar is op onze site.
 2. Bedenk waarom wij jou zouden willen aannemen. Waar ben jij goed in en wat voeg je toe? Waar blink je in uit? Wat zijn je verbeterpunten? 
  TIP: gebruik voorbeelden, hiermee maak je je verhaal concreet.

 3. Verdiep je in case interviews. Download hiervoor onderstaand bestand met daarin een uitleg over case interviews en tips hoe jij hierin kunt excelleren.

 • Wanneer kan ik solliciteren?

Wij zijn altijd op zoek naar ambitieuze talenten die ons team willen versterken! Je kunt dus altijd bij ons solliciteren. Wij hebben 6 instroommomenten per jaar, de deadlines hiervoor zijn: 23 januari, 6 maart, 24 april, 18 september, 13 november.

Hou onze social media (InstagramFacebook en LinkedIn) in de gaten voor het meest recente nieuws omtrent de sollicitatiedeadlines en instroommomenten. Voor meer informatie kun je contact opnemen met recruitment@student-consultant.nl.