De eerste maanden van ...
Thimo Levels

Thimo Levels vertelt hoe hij zijn eerste maanden bij Student Consultant ervaren heeft.

Afgelopen zomer ben ik gestart als consultant bij Student Consultant. Voordat ik mocht aansluiten heb ik eerst de uitgebreide sollicitatieprocedure moeten doorlopen. Bij deze sollicitatieprocedure heb ik voor het eerst case interviews uitgevoerd. Door de goede training en de verdere voorbereiding heb ik deze procedure succesvol afgerond. Dit was voor mij direct de eerste ervaring met het werk als consultant.

De eerste paar maanden stonden vooral in het teken van het uitbreiden van het bereik van Student Consultant. Door het initiatief "Leads by Everyone" werd iedereen uitgedaagd en gestimuleerd om zijn netwerk te benaderen en Student Consultant onder de aandacht te brengen. De trainingen die we kregen vanuit L&vS konden we direct in de praktijk toepassen.

Eind november kreeg ik te horen dat ik zou starten met mijn eerste project voor Student Consultant. In eerste instantie was dit spannend, maar al snel merkte ik dat dit project erg goed bij mijn kwaliteiten past en werd ik zelfverzekerd in het uitvoeren van mijn werkzaamheden. Deze werkzaamheden bestonden voornamelijk uit het uitvoeren van een marktanalyse in teamverband. Mede door de feedback van de begeleidend consultant heb ik me enorm ontwikkeld gedurende dit project.

Daarnaast heb ik mij ook gefocust op het optimaliseren van de sollicitatieprocedure. Doordat ik de procedure zelf heb doorlopen, kon ik door middel van een kritische blik verbeterpunten opmerken. Vervolgens heb ik deze verbeterpunten doorgevoerd. Ook heb ik samen met Britt een nieuwe case geschreven die de sollicitanten zouden maken. Het was voor mij erg leerzaam om de sollicitaties als interviewer te mogen uitvoeren.

Ten slotte wil ik benadrukken dat we een topteam hebben bij Student Consultant. Er worden (online) informele activiteiten georganiseerd om een optimale sfeer te creëren, zelfs in tijden van corona. De afgelopen maanden zijn voorbij gevlogen en ik kijk uit naar de komende tijd om mij nog meer te ontwikkelen en mijn kwaliteiten en kennis verder te gebruiken in de praktijk.


Organisaties

Bent u benieuwd wat Student Consultant voor u kan betekenen? Of bent u geïnteresseerd om een partnership aan te gaan met Student Consultant? Student Consultant is namelijk altijd op zoek naar interessante onderneming om deze verder te helpen met hun strategische vraagstukken. Daarnaast staan we er altijd voor open om in contact te komen met leerzame partners. Er zijn verschillende mogelijkheden tot partnerships met Student Consultant. 

Bekijk onze pagina voor organisaties om erachter te komen wat Student Consultant voor u kan betekenen of neem direct en vrijblijvend contact met ons op. 

Studenten

Ben jij ook een ambitieuze student die naast zijn studie relevante werkervaring wil opdoen? Wil jij bedrijven helpen met belangrijke strategische vraagstukken? Student Consultant biedt jou de kans om jezelf te ontwikkelen door in teams te werken aan strategische vraagstukken voor interessante bedrijven. Daarnaast worden er trainingen verzorgd door organisaties uit ons partnernetwerk. Dit zorgt er ook voor dat je professionele netwerk wordt uitgebreid.

Bekijk onze pagina voor studenten en de FAQ voor meer informatie over werken bij Student Consultant of neem direct en vrijblijvend contact met ons op.  

Student Consultant is onderdeel van L&vS Group