De eerste maanden van...

 Sjoerd Deneer

Sjoerd Deneer vertelt hoe hij zijn eerste maanden bij Student Consultant ervaren heeft.

Afgelopen najaar kwam ik in aanraking met Student Consultant. Nadat ik meer informatie over het concept had verzameld was ik meteen enthousiast. De mogelijkheden die het aan mij als student kon bieden zorgden ervoor dat ik besloot te solliciteren. Na een online case-interview training en goede voorbereiding ging ik het sollicitatiegesprek in. Dit verliep erg goed, waarna ik dezelfde dag nog te horen kreeg dat ik was aangenomen als consultant.

Al snel werd ik toegevoegd aan het marketingteam waar binnen ik mijn eerste werkzaamheden mocht verrichten. Na enkele weken was de eerste, helaas nog online-, strategie dag waar ik ook beter kennis kon maken met mijn collega's aan de hand van leuke spellen. Op deze dag werd ook de strategie voor het komende jaar uitgestippeld, waardoor ik verder kennis maakte met de plannen van Student Consultant.

In de weken die volgden heb ik trainingen gevolgd om mijn consultancy vaardigheden te verbeteren. Deze mocht ik meteen toepassen in de praktijk, want in april kreeg ik te horen dat ik zou starten met mijn eerste project. De werkzaamheden bestonden uit het begeleiden van een fusie van twee grote verzekeraars. Samen met enkele collega's hebben we hier een uitdagende, leerzame en interessante tijd gehad!

Nog voordat het vorige project was afgerond kreeg ik te horen dat er al een nieuw project klaarstond. Dit project bestond uit een CRM-implementatie en een marketingstrategie. Tijdens dit project heb ik mijn vaardigheden verder kunnen ontwikkelen door de samenwerking met collega's en de begeleiding en feedback van een ervaren consultant van het partnerbedrijf BluPoint. Ondertussen volgde ik maandelijkse trainingen, die ik vaak meteen kon relateren en toepassen in de praktijk.

In mei was de eerste strategie dag op kantoor, waar we enkele nieuwe collega's hebben mogen ontmoeten en de strategie voor de komende tijd vorm hebben gegeven. Deze dag werd afgesloten met een leuke borrel!

Sinds september is mijn derde project gestart, waarvan ik projectmanager ben. Dit geeft mij nog meer mogelijkheden om mijn vaardigheden te ontwikkelen. Daarnaast ben ik ook manager van de organisatorische functie marketing geworden. Door een nieuwe agile werkwijze toe te passen binnen marketing hoopt Student Consultant deze interne werkzaamheden nog efficiënter te laten verlopen.

Zo hebben mijn eerste maanden bij Student Consultant mij de mogelijkheid geboden mezelf te ontwikkelen door mijn academische kennis in de praktijk toe te passen en mijn consultancy vaardigheden verder uit te breiden. Daarnaast heb ik mogen werken in een gezellig, inspirerend team en kijk ik uit naar de komende tijd bij Student Consultant!


Organisaties

Bent u benieuwd wat Student Consultant voor u kan betekenen? Of bent u geïnteresseerd om een partnership aan te gaan met Student Consultant? Student Consultant is namelijk altijd op zoek naar interessante onderneming om deze verder te helpen met hun strategische vraagstukken. Daarnaast staan we er altijd voor open om in contact te komen met leerzame partners. Er zijn verschillende mogelijkheden tot partnerships met Student Consultant. 

Bekijk onze pagina voor organisaties om erachter te komen wat Student Consultant voor u kan betekenen of neem direct en vrijblijvend contact met ons op. 

Studenten

Ben jij ook een ambitieuze student die naast zijn studie relevante werkervaring wil opdoen? Wil jij bedrijven helpen met belangrijke strategische vraagstukken? Student Consultant biedt jou de kans om jezelf te ontwikkelen door in teams te werken aan strategische vraagstukken voor interessante bedrijven. Daarnaast worden er trainingen verzorgd door organisaties uit ons partnernetwerk. Dit zorgt er ook voor dat je professionele netwerk wordt uitgebreid.

Bekijk onze pagina voor studenten en de FAQ voor meer informatie over werken bij Student Consultant of neem direct en vrijblijvend contact met ons op.  

Student Consultant is onderdeel van L&vS Group