De eerste maanden van...

 Lars van Werde

Lars van Werde vertelt hoe hij zijn eerste maanden bij Student Consultant ervaren heeft.

Afgelopen januari ben ik gestart als consultant bij Student Consultant. Voordat ik aan de slag mocht, moest ik natuurlijk eerst solliciteren. Na deze goed af te hebben gerond en een goede voorbereiding te hebben gekregen, mocht het leven als een Student Consultant beginnen!


In januari waren er inmiddels enkele collega's al aan een project aan het werk, maar de focus lag vooral op het omzetten van de organisatorische functies. De juiste templates, visie en strategie bepalen om zo Student Consultant verder te laten groeien. Door middel van strategiedagen en fun-activiteiten werden er een paar mooie stappen in de juiste richting gezet. Voor mij lag de focus dan ook vooral op het binnenhalen van nieuwe projecten of opdrachtgevers om uiteindelijk alle consultants aan het werk te krijgen.


In de tussentijd mocht ik mijn eerste project uitvoeren, een klein project waar ik een rekenmodel mocht maken om de verwachte kosten van een project in kaart te brengen. Ondertussen kunnen steeds meer consultants aan de slag gaan en komen er allerlei diverse projecten binnen. Om kwaliteit te kunnen leveren bij de projecten die we doen, krijgen we trainingen van L&vS en inmiddels ook van externe partijen. Gedurende projecten ondersteunt iemand van L&vS ons om de werkzaamheden zo goed mogelijk uit te voeren en de kwaliteit te waarborgen.


Uiteindelijk heb ik nog aan twee projecten gewerkt. Een daarvan mocht ik samen met Lars, Kenny en Sjoerd een marketingonderzoek doen om de in- en outbound marketing en de portfolio aan bedrijven te vergroten van een studievereniging. Daar bijkomend werkte ik met Diederik en Berke op locatie aan een project om het productieproces te optimaliseren van een industriële dienstverlener.


Momenteel loop ik stage om mijn bachelor af te ronden, terwijl ik nog steeds bezig blijf met mijn organisatorische taken. Zo hebben we eens in de zoveel tijd nog fun-activiteiten en strategiedagen. Het is mooi om te zien dat we met Student Consultant flink aan het groeien zijn en inmiddels al meer dan 20 consultants in dienst hebben! Steeds nieuwe mensen ontmoeten en jezelf blijven ontwikkelen door aan verschillende projecten te werken is wat Student Consultant zo mooi maakt!


Organisaties

Bent u benieuwd wat Student Consultant voor u kan betekenen? Of bent u geïnteresseerd om een partnership aan te gaan met Student Consultant? Student Consultant is namelijk altijd op zoek naar interessante onderneming om deze verder te helpen met hun strategische vraagstukken. Daarnaast staan we er altijd voor open om in contact te komen met leerzame partners. Er zijn verschillende mogelijkheden tot partnerships met Student Consultant. 

Bekijk onze pagina voor organisaties om erachter te komen wat Student Consultant voor u kan betekenen of neem direct en vrijblijvend contact met ons op. 

Studenten

Ben jij ook een ambitieuze student die naast zijn studie relevante werkervaring wil opdoen? Wil jij bedrijven helpen met belangrijke strategische vraagstukken? Student Consultant biedt jou de kans om jezelf te ontwikkelen door in teams te werken aan strategische vraagstukken voor interessante bedrijven. Daarnaast worden er trainingen verzorgd door organisaties uit ons partnernetwerk. Dit zorgt er ook voor dat je professionele netwerk wordt uitgebreid.

Bekijk onze pagina voor studenten en de FAQ voor meer informatie over werken bij Student Consultant of neem direct en vrijblijvend contact met ons op.  

Student Consultant is onderdeel van L&vS Group