De eerste maanden van...

 Diederik Dekkers

Diederik Dekkers vertelt hoe hij zijn eerste maanden bij Student Consultant ervaren heeft.

In april kwam ik voor het eerst in aanraking met Student Consultant, via LinkedIn. Ik was op dat moment op zoek naar een baan naast mijn studie waarin ik werd uitgedaagd om me te ontwikkelen. Na een kennismakingsgesprek en online trainingssessie, was het tijd voor de sollicitatie. De sollicitatie bestond uit een 'back of the envelope calculation' en een presentatie case. Na het bericht gekregen te hebben dat ik deze sollicitatieprocedure had doorlopen, kon ik aan de slag bij Student Consultant.


Al vrij snel kwam de mogelijkheid voor mij om aan mijn eerste project te beginnen. Dit project was bij ERIKS, een industrieel producent van onder meer kunststof artikelen. ERIKS had recentelijk meerdere productiefaciliteiten ondergebracht onder een dak. De verwachting was dat de productiviteit van de zagerij hierdoor zou toenemen, maar dat was niet het geval. Aan mij en twee andere consultants van Student Consultant de taak om uit te zoeken waar dit aan zou kunnen liggen. Dit deden we aan de hand van een tijdstudie. Dit hield in dat we nauwkeurig bijhielden wat de zagers op elk moment aan het doen waren. Hierdoor kregen we een goed beeld van de zagers. In combinatie met de onze eigen observaties, en gesprekken met het personeel kregen we zo een goed beeld. In de opvolgende data analyse waren we daardoor goed in staat om ERIKS nieuwe inzichten te bieden.


De open structuur binnen Student Consultant spreekt mij het zeer aan. In de consultancy is het meer norm dan afwijking dat er een gesloten, hiërarchische cultuur heerst. Bij Student Consultant is dat niet het geval, waar ik prettig in werk.


Organisaties

Bent u benieuwd wat Student Consultant voor u kan betekenen? Of bent u geïnteresseerd om een partnership aan te gaan met Student Consultant? Student Consultant is namelijk altijd op zoek naar interessante onderneming om deze verder te helpen met hun strategische vraagstukken. Daarnaast staan we er altijd voor open om in contact te komen met leerzame partners. Er zijn verschillende mogelijkheden tot partnerships met Student Consultant. 

Bekijk onze pagina voor organisaties om erachter te komen wat Student Consultant voor u kan betekenen of neem direct en vrijblijvend contact met ons op. 

Studenten

Ben jij ook een ambitieuze student die naast zijn studie relevante werkervaring wil opdoen? Wil jij bedrijven helpen met belangrijke strategische vraagstukken? Student Consultant biedt jou de kans om jezelf te ontwikkelen door in teams te werken aan strategische vraagstukken voor interessante bedrijven. Daarnaast worden er trainingen verzorgd door organisaties uit ons partnernetwerk. Dit zorgt er ook voor dat je professionele netwerk wordt uitgebreid.

Bekijk onze pagina voor studenten en de FAQ voor meer informatie over werken bij Student Consultant of neem direct en vrijblijvend contact met ons op.  

Student Consultant is onderdeel van L&vS Group