Duurzaamheid

Waar begint u met het verduurzamen van uw bedrijf? Wij geven advies over het te volgen traject om van uw bedrijf een duurzame organisatie te maken.

Het belang van verduurzaming van uw organisatie

Duurzaamheid wordt voor steeds meer organisaties belangrijk aangezien de impact van een product op het milieu en de toekomst een steeds belangrijkere rol speelt in het koopgedrag van consumenten. Daarom is het een verstandige keuze om ervoor te kiezen om producten, diensten en/of de organisatie te vergroenen. 

De ontwikkeling van een verduurzaming strategie

Een verduurzamingsstrategie bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Onderzoeksfase. In deze fase bekijken we de huidige situatie, verbeterpunten en doelen van het bedrijf.
    - Huidige situatie en verbeterpunten: We stellen vast hoe de organisatie er op dit moment voor staat en identificeren de grootste punten van verbetering.
    - Doelen: De ambities van het bedrijf is één van de belangrijkste factoren in het opstellen van een verduurzaming strategie. Waar wil het bedrijf over 1 jaar of over 5 jaar staan? Uiteindelijk komt het neer op: Welke doelstellingen wil je met deze verduurzaming strategie bereiken? 
  • Verduurzaming strategie. De verduurzaming strategie is de hoe-vraag in het verduurzamingstraject. Hoe gaan we de verduurzaming doelstelling bereiken? Hoe kunnen we dit op een kostenefficiënte manier bereiken? Afhankelijk van de doelstelling bepaal je een verduurzaming strategie. 
  • Analyseren en bijsturen. In het natraject zullen wij de resultaten analyseren en waar nodig de strategie en middelen aanpassen. Hoe werkt de strategie en welke middelen doen het goed? Een kritische blik na het implementeren van een verduurzaming strategie is cruciaal in het succes van de verduurzaming van een bedrijf.  

Aan het einde van het project worden deze componenten samengevoegd en heeft u een advies, een concrete strategie om uw organisatie te verduurzamen. 

Wilt u weten hoe wij u verder kunnen helpen met het verduurzamen van uw organisatie?

Neem dan gratis en vrijblijvend contact met ons op voor een verkennend gesprek!