De eerste maanden van ...
Soufyan Zayou

Soufyan Zayou vertelt hoe hij zijn eerste maanden bij Student Consultant heeft ervaren.

Afgelopen zomer begon mijn avontuur bij Student Consultant met een berichtje via LinkedIn van Reno. Hierin gaf hij aan dat hij samen met Jorick Student Consultant had opgericht en in mij een goede versterking voor het team zag. Dit team zou de eerste lichting ambitieuze topstudenten zijn. Nadat ik de website van Student Consultant had bekeken en een oriënterend kennismakingsgesprek met Jorick had gehad, raakte ik enthousiast en besloot ik om te solliciteren. Na de zogenaamde papieren ronde, bestaande uit het curriculum vitae en de motivatiebrief, te zijn doorgekomen, was de volgende stap de fysieke sollicitatie. Naast een traditioneel gesprek moest ik twee case interviews oplossen. Op dat moment was dit voor mij nog onbekend terrein. Dankzij een goede voorbereiding zag ik de sollicitatie met vertrouwen tegemoet. De sollicitatie verliep voor mijn gevoel erg goed, de case interviews kreeg ik opgelost en ik voelde een klik met Reno en Jorick. Enkele dagen na de sollicitatie kreeg ik een telefoontje van Reno met het goede nieuws dat ik de sollicitatie succesvol was doorgekomen. Dit nieuws kwam eerder dan verwacht en hierdoor als een aangename verrassing.

Daarna volgde de kennismakingsdag, wat toen gelukkig nog fysiek mogelijk was op het kantoor in Den Bosch. Tijdens deze dag ben ik veel te weten gekomen over mijn nieuwe collega's en had ik het idee dat we met dit team veel konden bereiken. Naast het uitvoeren van projecten, hebben wij bij Student Consultant een organisatorische functie. Samen met Fleur voer ik de organisatorische functie HR intern/development uit. Hierin bedenken én verzorgen wij o.a. de trainingen en uitjes voor het team. Er is een goede samenwerking tussen Fleur en mij, waarbij we elkaar goed aanvullen en tegelijkertijd erg veel van elkaar leren. Verder merk ik ook dat mijn verantwoordelijkheidsgevoel is gegroeid, mede door de organisatorische functie, waarin wij helemaal zelf verantwoordelijkheid zijn voor een bepaald onderdeel binnen het bedrijf.

Verder heb ik bij Student Consultant een aantal trainingen kunnen volgen, waaronder een relatiemanagement en rapportage training. Tijdens deze trainingen heb ik waardevolle kennis opgedaan die ik bij projecten kan toepassen. Naast deze trainingen worden er, ondanks dat we niet fysiek kunnen meeten, leuke uitjes georganiseerd om toch een band te kunnen onderhouden met je collega's. Zo zijn er online een spelletjesavond, een pub quiz en een escape room gehouden.

Al met al waren de eerste maanden leerzaam en heb ik in deze tijd mijn collega's beter leren kennen. In de toekomst hoop ik nog vele projecten voor Student Consultant te kunnen doen en mijzelf op persoonlijk vlak te kunnen blijven ontwikkelen.


Organisaties

Bent u benieuwd wat Student Consultant voor u kan betekenen? Of bent u geïnteresseerd om een partnership aan te gaan met Student Consultant? Student Consultant is namelijk altijd op zoek naar interessante onderneming om deze verder te helpen met hun strategische vraagstukken. Daarnaast staan we er altijd voor open om in contact te komen met leerzame partners. Er zijn verschillende mogelijkheden tot partnerships met Student Consultant. 

Bekijk onze pagina voor organisaties om erachter te komen wat Student Consultant voor u kan betekenen of neem direct en vrijblijvend contact met ons op. 

Studenten

Ben jij ook een ambitieuze student die naast zijn studie relevante werkervaring wil opdoen? Wil jij bedrijven helpen met belangrijke strategische vraagstukken? Student Consultant biedt jou de kans om jezelf te ontwikkelen door in teams te werken aan strategische vraagstukken voor interessante bedrijven. Daarnaast worden er trainingen verzorgd door organisaties uit ons partnernetwerk. Dit zorgt er ook voor dat je professionele netwerk wordt uitgebreid.

Bekijk onze pagina voor studenten en de FAQ voor meer informatie over werken bij Student Consultant of neem direct en vrijblijvend contact met ons op.  

Student Consultant is onderdeel van L&vS Group