De eerste maanden van ...
Sophie van Heuveln

Sophie van Heuveln vertelt over haar leerzame ervaringen in haar eerste maanden bij Student Consultant.

Deze zomer kwam ik voor het eerst in contact met Student Consultant. Na een fijn kennismakingsgesprek met oprichters Reno en Jorick, besloot ik deel te nemen aan het sollicitatieproces. Dit vond ik al een leerzame ervaring op zich. De case-interview training gaf mij een eerste indruk van hoe ik mijn kennis als student technische bedrijfskunde in de praktijk kon benutten. Mijn case interviews tijdens de sollicitatie verliepen goed, waarna ik tot mijn vreugde te horen kreeg dat ik aan de slag kon als consultant.

Vervolgens vond in september de kennismakingsdag plaats op het kantoor in Den Bosch. Het was een erg leuk georganiseerde dag waarop we elkaar op een gezellige manier leerden kennen en meer te weten kwamen over het plan van aanpak van Student Consultant. Deze dag zat ik ook voor het eerst samen met medeconsultant Lars, om te brainstormen over de organisatorische functie Marketing & Communicatie die wij zouden gaan bekleden. Het uitvoeren van deze organisatorische functie heb ik als erg leuk en leerzaam ervaren. De hulp en input van de ervaren consultants van BluPoint versterken dit leerproces.

Verder heb ik bij Student Consultant al een aantal trainingen mogen volgen. Voorbeelden zijn de Business Development en Rapportage & Presentatie trainingen. Tijdens mijn studie worden deze vaardigheden vaker gefocust op onderzoek, in plaats van het bedrijfsleven. Zo is een rapport opstellen voor een onderzoek dat een docent naleest heel anders dan een rapport voor management. De trainingen hebben mij op dat gebied waardevolle skills bijgebracht.

Daarnaast is Student Consultant gewoon een erg leuk team! Het is een leergierige groep studenten die allemaal graag het maximale uit deze ervaring halen. We staan ook altijd klaar om elkaar te helpen als dat nodig is. En aan gezelligheid geen gebrek, met een 'Among Us' avond of Pubquiz hier en daar. Deze informele activiteiten zorgen er ook voor dat we een hecht team zijn.

Kortom, ik kan terugkijken op een stel leuke en leerzame eerste maanden bij Student Consultant! Ik heb dan ook veel zin in de komende tijd en verwacht nog veel te leren.

Organisaties

Bent u benieuwd wat Student Consultant voor u kan betekenen? Of bent u ge├»nteresseerd om een partnership aan te gaan met Student Consultant? Student Consultant is namelijk altijd op zoek naar interessante onderneming om deze verder te helpen met hun strategische vraagstukken. Daarnaast staan we er altijd voor open om in contact te komen met leerzame partners. Er zijn verschillende mogelijkheden tot partnerships met Student Consultant. 

Bekijk onze pagina voor organisaties om erachter te komen wat Student Consultant voor u kan betekenen of neem direct en vrijblijvend contact met ons op. 

Studenten

Ben jij ook een ambitieuze student die naast zijn studie relevante werkervaring wil opdoen? Wil jij bedrijven helpen met belangrijke strategische vraagstukken? Student Consultant biedt jou de kans om jezelf te ontwikkelen door in teams te werken aan strategische vraagstukken voor interessante bedrijven. Daarnaast worden er trainingen verzorgd door organisaties uit ons partnernetwerk. Dit zorgt er ook voor dat je professionele netwerk wordt uitgebreid.

Bekijk onze pagina voor studenten en de FAQ voor meer informatie over werken bij Student Consultant of neem direct en vrijblijvend contact met ons op.  

Student Consultant is onderdeel van L&vS Group