De eerste maanden van ...
Reno Kochanowski

Reno Kochanowski vertelt hoe hij zijn eerste maanden bij Student Consultant ervaren heeft.

Toen ik in maart 2020 samen met Jorick aan Student Consultant startte, had ik nooit verwacht dat we nu zouden staan waar wij staan. We hebben een intensieve samenwerking met BluPoint binnen L&vS Group opgezet, we beschikken over een mooi team van topstudenten en de eerste projecten zijn gestart en afgerond.

Door de gevolgen van de coronacrisis, verloor ik in maart mijn baan als werkstudent op de strategie afdeling van een grote organisatie. Dit was de aanleiding van het starten van Student Consultant. Ik realiseerde mij namelijk dat meer studenten tegen dit probleem aan zouden lopen en voor mij was het geen optie om geen relevante werkervaring naast mijn studie op te bouwen. Dit, gecombineerd met mijn interesse in management consulting, leidde ertoe dat ik Jorick dezelfde avond nog belde om mijn idee te bespreken. De start van Student Consultant was een feit.

Tijdens het ontwikkelen van ons concept kwamen wij tot de conclusie dat wij ons wilden onderscheiden door het aanbieden van een superieure prijs/kwaliteit verhouding. Om de kwaliteit te verhogen, besloten wij een samenwerking op te zoeken met een gerenommeerd consultancy kantoor. Na weken van kantoren benaderen en het pitchen van ons idee waren er verschillende kandidaten. Uiteindelijk werd er een intensieve samenwerking opgezet met BluPoint binnen L&vS Group. Zij trainen en begeleiden alle consultants van Student Consultant waardoor de kwaliteit gegarandeerd is. Dit was een grote mijlpaal en een bevestiging van de potentie van Student Consultant.

In de zomervakantie was er tegelijkertijd ook een enorme interesse van ambitieuze studenten om zich als consultant bij ons aan te sluiten. Na het ontwerpen en uitvoeren van onze eigen sollicitatieprocedure zijn we in september gestart met de eerste lichting Student Consultants. De introductie- en kennismaking dag was een groot succes en tevens een beloning voor het maandenlange voorbereidende werk.

Kort hierna ving het eerste project aan wat inmiddels uiterst succesvol is afgerond. Ook het tweede project is gestart en bijna afgerond. Het was heel leerzaam om deze projecten uit te voeren en te begeleiden. Ook gaf ons dit de kans om zowel de interne werkprocessen als de samenwerking met de ervaren consultant van BluPoint te optimaliseren. Het geeft veel voldoening dat onze opdrachtgevers uiterst tevreden zijn met het door ons opgeleverde werk.

Kortom, mijn eerste maanden als oprichter van Student Consultant waren even intensief als leerzaam en ik kijk enorm uit naar de komende tijd om de ambities van Student Consultant te realiseren!

Organisaties

Bent u benieuwd wat Student Consultant voor u kan betekenen? Of bent u ge├»nteresseerd om een partnership aan te gaan met Student Consultant? Student Consultant is namelijk altijd op zoek naar interessante onderneming om deze verder te helpen met hun strategische vraagstukken. Daarnaast staan we er altijd voor open om in contact te komen met leerzame partners. Er zijn verschillende mogelijkheden tot partnerships met Student Consultant. 

Bekijk onze pagina voor organisaties om erachter te komen wat Student Consultant voor u kan betekenen of neem direct en vrijblijvend contact met ons op. 

Studenten

Ben jij ook een ambitieuze student die naast zijn studie relevante werkervaring wil opdoen? Wil jij bedrijven helpen met belangrijke strategische vraagstukken? Student Consultant biedt jou de kans om jezelf te ontwikkelen door in teams te werken aan strategische vraagstukken voor interessante bedrijven. Daarnaast worden er trainingen verzorgd door organisaties uit ons partnernetwerk. Dit zorgt er ook voor dat je professionele netwerk wordt uitgebreid.

Bekijk onze pagina voor studenten en de FAQ voor meer informatie over werken bij Student Consultant of neem direct en vrijblijvend contact met ons op.  

Student Consultant is onderdeel van L&vS Group