De eerste maanden van ...
Kenny Koelman

Kenny Koelman vertelt hoe hij zijn eerste maanden bij Student Consultant heeft ervaren.

Afgelopen zomer kwam ik in aanraking met Student Consultant. Na meer informatie te hebben verzameld over de manier van werken en de ambities van het bedrijf besloot ik te solliciteren. Bij Student Consultant ben ik namelijk in staat mijn academische kennis toe te passen in de praktijk en mezelf verder te ontwikkelen.

Tot mijn trots kwam ik de sollicitatieprocedure door en kon ik starten met mijn baan als consultant. Daarnaast ging ik ook aan de slag met de organisatorische functie acquisitie. Door het uitvoeren van een organisatorische functie kan ik mijn ondernemende kwaliteiten verder verbeteren. Zo leer ik niet alleen hoe het is om als consultant te werken, maar ook hoe het is om te werken aan de operationele processen binnen een startup.

In september vond de kennismakingsdag op kantoor plaats. Deze was ontzettend leuk maar bovendien ook erg leerzaam. Op deze dag leerde ik al mijn nieuwe collega's kennen en kreeg ik informatie met betrekking tot onder andere het ontstaan van Student Consultant, de samenwerking met L&vS Group en de manier van werken. Daarnaast maakte ik samen met mijn collega's binnen de organisatorische functie acquisitie een overzicht met onze doelen en taken voor de komende periode.

Al snel kon ik starten met mijn eerste project als consultant, samen met twee collega's. Hierbij voerde we een marktanalyse uit om zodoende tot een businessplan en product positionering te komen. Gedurende dit project werden we begeleid door een ervaren consultant van L&vS Group. Hiervan heb ik ontzettend veel opgestoken. Kortgezegd heeft hij mij ingewerkt als consultant en vrijwel alle aspecten van het vak laten zien.

Ook van de trainingen die Student Consultant organiseert heb ik enorm veel geleerd. De opgedane kennis kon ik direct toepassen in de praktijk. Zo hadden we een training relatiemanagement die perfect aansluit op mijn functie binnen acquisitie en een training rapportage waarin alle facetten met betrekking tot het opleveren van een eindrapport aan de klant aan bod kwamen.

Naast het uitvoeren van mijn formele activiteiten zoals het werken aan projecten en het uitvoeren van mijn organisatorische functie beleef ik ook veel plezier aan de informele activiteiten die binnen Student Consultant worden georganiseerd. Zo hebben we gezamenlijk een spel gespeeld en werd er een pub quiz gehouden. Op die manier leerde ik mijn collega's buiten werktijden om op een betere manier kennen.

Al met al ben ik dus heel tevreden over mijn eerste maanden bij Student Consultant. Ik heb mezelf op meerdere vlakken ontwikkeld en verwacht dit ook de komende tijd te kunnen doen. Er zijn namelijk nog veel aspecten waarop ik mezelf kan verbeteren en Student Consultant biedt mij daarvoor de kans!

Organisaties

Bent u benieuwd wat Student Consultant voor u kan betekenen? Of bent u ge├»nteresseerd om een partnership aan te gaan met Student Consultant? Student Consultant is namelijk altijd op zoek naar interessante onderneming om deze verder te helpen met hun strategische vraagstukken. Daarnaast staan we er altijd voor open om in contact te komen met leerzame partners. Er zijn verschillende mogelijkheden tot partnerships met Student Consultant. 

Bekijk onze pagina voor organisaties om erachter te komen wat Student Consultant voor u kan betekenen of neem direct en vrijblijvend contact met ons op. 

Studenten

Ben jij ook een ambitieuze student die naast zijn studie relevante werkervaring wil opdoen? Wil jij bedrijven helpen met belangrijke strategische vraagstukken? Student Consultant biedt jou de kans om jezelf te ontwikkelen door in teams te werken aan strategische vraagstukken voor interessante bedrijven. Daarnaast worden er trainingen verzorgd door organisaties uit ons partnernetwerk. Dit zorgt er ook voor dat je professionele netwerk wordt uitgebreid.

Bekijk onze pagina voor studenten en de FAQ voor meer informatie over werken bij Student Consultant of neem direct en vrijblijvend contact met ons op.  

Student Consultant is onderdeel van L&vS Group