De eerste maanden van ...
Fleur Bongaerts

Fleur Bongaerts vertelt over haar leerzame ervaringen in haar eerste maanden bij Student Consultant.

Inmiddels bijna 9 maanden geleden sprak ik Jorick en Reno van Student Consultant voor het eerst. In een tijd waarin de coronacrisis nog iets nieuws was, toiletpapier een schaars goed en het dragen van mondkapjes op het station optioneel, was ik op zoek naar een nieuwe bijbaan en werd ik door mijn nichtje gewezen op Student Consultant. Na vier jaar in de horeca gewerkt te hebben was dit precies het soort uitdaging waarna ik op zoek was: mentaal uitdagend, veel ruimte voor eigen input, hoge flexibiliteit, een voor een student leuk salaris en voornamelijk uit te voeren vanachter je eigen laptop (met de steeds maar weer verlengd wordende lockdown achteraf gezien een strategische keuze!).

Na een goed sollicitatie gesprek en een bij een tweede poging ook succesvol afgeronde businesscase mocht ik me als een van de eersten deel van het Student Consultant team noemen. In september en oktober werkte aan een marktonderzoek voor de start-up Fusion Kinetic. Onder begeleiding van BluPoint consultant Matthijs Weegink leverden Kenny, Lars en ik een mooi eindproduct.

Op het moment heb ik het erg druk met mijn studie, dus projecten laat ik even aan me voorbij gaan. Naast mijn studie en werk bij Student Consultant werk ik namelijk ook als onderzoeksassistent aan de Universiteit Utrecht en ben ik lid bij de Utrechtse musicalvereniging Starlight Boulevard. Dat maakt mijn planning af en toe een redelijke puzzel. Gelukkig is de tijdsinvestering en planning voor iedere organisatorische functie redelijk flexibel en valt er binnen Student Consultant ook buiten de projecten om enorm veel te leren en te doen.

Zo passeert er minstens één keer per maand een training de revue en maken we regelmatig tijd voor een stukje gezelligheid door samen online spelletjes te spelen, een pubquiz te organiseren of een online escape room op te lossen. Het liefst zie je elkaar natuurlijk in het echt en drink je samen in de kroeg een biertje samen (we blijven toch studenten...). Helaas zit dat er voorlopig niet in, maar desondanks weten we er samen een gezellige boel van te maken. 

Organisaties

Bent u benieuwd wat Student Consultant voor u kan betekenen? Of bent u geïnteresseerd om een partnership aan te gaan met Student Consultant? Student Consultant is namelijk altijd op zoek naar interessante onderneming om deze verder te helpen met hun strategische vraagstukken. Daarnaast staan we er altijd voor open om in contact te komen met leerzame partners. Er zijn verschillende mogelijkheden tot partnerships met Student Consultant. 

Bekijk onze pagina voor organisaties om erachter te komen wat Student Consultant voor u kan betekenen of neem direct en vrijblijvend contact met ons op. 

Studenten

Ben jij ook een ambitieuze student die naast zijn studie relevante werkervaring wil opdoen? Wil jij bedrijven helpen met belangrijke strategische vraagstukken? Student Consultant biedt jou de kans om jezelf te ontwikkelen door in teams te werken aan strategische vraagstukken voor interessante bedrijven. Daarnaast worden er trainingen verzorgd door organisaties uit ons partnernetwerk. Dit zorgt er ook voor dat je professionele netwerk wordt uitgebreid.

Bekijk onze pagina voor studenten en de FAQ voor meer informatie over werken bij Student Consultant of neem direct en vrijblijvend contact met ons op.  

Student Consultant is onderdeel van L&vS Group