De eerste maanden van ...
Britt Koolen

Britt Koolen vertelt hoe zij haar eerste maanden bij Student Consultant heeft ervaren.

Mijn eerste maanden binnen Student Consultant begonnen allemaal bij een berichtje via LinkedIn met een uitleg wat Student Consultant inhoudt en of ik misschien interesse had om het team te versterken. Hierdoor was ik meteen geïnteresseerd en hebben we een kennismakingsgesprek ingepland. Dit duidelijke en fijne gesprek gaf de doorslag om te solliciteren.

Na het doorkomen van de papieren ronde stonden de case interview training en sollicitatiegesprekken op de planning. De case interview training zorgde ervoor dat ik meteen mijn flexibiliteit moest laten zien. Dit was namelijk gepland in mijn vakantie in Oostenrijk waar ik met slechte Wifi gelukkig toch deze training heb kunnen bijwonen. De case interviews waren al een ervaring op zichzelf waarin ik kennis heb gemaakt met de manier van sollicitatieprocedure binnen consultancy.

Hierna kreeg ik te horen dat ik met succes de sollicitatieprocedure ben doorlopen en aan de slag kon als consultant. Niet alleen als consultant maar daarnaast ook als organisatorische functie HR extern. Tot nu toe heb ik erg veel geleerd mede door de trainingen, zoals relatiemanagement, rapporteren en the way of working binnen Student Consultant, en door verschillende ervaringen waarbij ik kennis mocht maken met het bedrijfsleven.

In deze eerste maanden heb ik helaas nog geen project voltooid maar me wel bezig mogen houden met het sollicitatieproces binnen Student Consultant. Afgelopen maand heb ik samen met andere consultants nieuwe kandidaten mogen selecteren en het sollicitatieproces doorlopen vanuit een Student Consultant perspectief. Deze nieuwe ervaring heeft mij veel geleerd.

Tot slot, deze eerste maanden waren vooral erg leerzaam en een belangrijke tijd om collega's beter te leren kennen. Ik heb erg veel waardevolle ervaringen mogen opdoen en hoop de komende tijd druk bezig te zijn met een project en meer te mogen leren. Ook wordt er veel tijd besteedt aan teambuilding en informele activiteiten wat zorgt voor een zeer positieve sfeer binnen Student Consultant. Ik weet zeker dat we dit kunnen behouden en dat dit steeds beter zal worden.

Organisaties

Bent u benieuwd wat Student Consultant voor u kan betekenen? Of bent u geïnteresseerd om een partnership aan te gaan met Student Consultant? Student Consultant is namelijk altijd op zoek naar interessante onderneming om deze verder te helpen met hun strategische vraagstukken. Daarnaast staan we er altijd voor open om in contact te komen met leerzame partners. Er zijn verschillende mogelijkheden tot partnerships met Student Consultant. 

Bekijk onze pagina voor organisaties om erachter te komen wat Student Consultant voor u kan betekenen of neem direct en vrijblijvend contact met ons op. 

Studenten

Ben jij ook een ambitieuze student die naast zijn studie relevante werkervaring wil opdoen? Wil jij bedrijven helpen met belangrijke strategische vraagstukken? Student Consultant biedt jou de kans om jezelf te ontwikkelen door in teams te werken aan strategische vraagstukken voor interessante bedrijven. Daarnaast worden er trainingen verzorgd door organisaties uit ons partnernetwerk. Dit zorgt er ook voor dat je professionele netwerk wordt uitgebreid.

Bekijk onze pagina voor studenten en de FAQ voor meer informatie over werken bij Student Consultant of neem direct en vrijblijvend contact met ons op.  

Student Consultant is onderdeel van L&vS Group