CED

Management van organisatorische veranderingen en innovaties

Rond de jaarwisseling van 2019/2020 heeft het team van Student Consultant anderhalve maand gewerkt aan een vraagstuk van CED. Dit bedrijf is de dienstverlener achter veel verzekeraars, vastgoedbeheerders, corporaties en overheden. Met 1500 medewerkers in 14 Europese landen beschermen en behouden zij wat mensen dierbaar is. Zij zijn in 2018 overgenomen door privévermogen bedrijf BlackFin, daar waar zij voorheen eigendom waren van meer dan 50 Nederlandse verzekeraars. CED wilde advies en begeleiding bij het management van deze impactvolle organisatorische verandering.

De aanpak en het project

Het project werd afgetrapt met een vergadering met een manager van CED, Rikkert Rietbergen. Tijdens deze vergadering werd het vraagstuk geïntroduceerd en werd de basis voor het project gelegd.

Na de kick-off meeting zijn er een groot aantal interviews uitgevoerd met medewerkers van de verschillende teams van CED om een beeld te krijgen van de huidige situatie. Vervolgens werd, in overleg met alle betrokkenen, de gewenste situatie vastgesteld en werd het verschil tussen de huidige en gewenste situatie beschreven.

Vervolgens werd er onderzocht waarom de gewenste situatie niet behaald wordt. Ook werd er gekeken naar de houding van de verschillende betrokkenen om te veranderen van de huidige naar de gewenste situatie. Dit werd ook weer gedaan aan de hand van een groot aantal interviews met medewerkers van CED.

Dit alles werd vervolgens gebruikt om een interventie te ontwerpen om de gewenste situatie wel te behalen. Deze interventie bestond uit een herinrichting van de huidige vergaderingen binnen CED.

Tot slot zijn er concrete aanbevelingen gedaan om deze interventie te implementeren in de organisatie. Dit bestond uit een implementatie strategie, een communicatie plan, een strategie om met weerstand om te gaan en een manier om de effectiviteit van de implementatie objectief te meten.

Tevreden consultants en een tevreden klant

Dit alles samen heeft geleid tot een compleet advies om de strategische communicatie binnen CED te verbeteren waardoor zij beter kunnen omgaan met de overname door BlackFin. Onze consultants hebben veel geleerd met betrekking tot het verkrijgen van informatie uit interviews en hebben veel geleerd over bedrijfsovernames en de impact hiervan op het overgenomen bedrijf. Zowel het team van Student Consultant als CED kijken dus terug op een zeer geslaagd project.


Wilt u ook advies en begeleiding bij het managen van organisatorische veranderingen en innovaties zoals in het project voor BlackFin en CED of bent u benieuwd naar wat Student Consultant voor uw bedrijf kan betekenen? Neem dan gratis en vrijblijvend contact met ons op.